среда, 23 марта 2016 г.

«Моніторинг соціальної адаптації та розвитку ЗУНів учнів інклюзивної освіти» , - засідання круглого столу педагогів інклюзивних класів школи-інтернату «Джерело» ЗОР



«Якщо я чимось  на тебе не схожий,
 я тим зовсім не ображаю тебе, а навпаки -  обдаровую»
Антуан де Сент-Екзюпері

      У вівторок 22.03.2016 р. у КЗ ЗСЗШІ «Джерело» ЗОР відбулося засідання  круглого столу з теми «Моніторинг соціальної адаптації та розвитку ЗУНів  учнів інклюзивної освіти». 
        На засіданні були присутніми ЗДНВР  Пліс В.М., шкільний лікар Доценко І.В., психолог Драєвська С.А., соціальний педагог Обухова Н.О., асистент-вчителя Аушев С.П., класні керівники, вихователі та вчителі - предметники інклюзивних класів.

         Було розглянуто питання стану здоров’я наших учнів, які навчаються в класах інклюзії. Лікар надала рекомендації вчителям, відповіла на питання педагогів. Було розглянуто психолого-педагогічні характеристики на цих дітей, рівень досягнень, прогногзування довгострокової та короткострокової мети . Також розглядалося питання взаємодії педагогів та родин учнів інклюзивних класів, шляхи  оптимальної співпраці.          Психологічна служба закладу  надала рекомендації  щодо врахування особливостей роботи педагога з дитиною в інклюзивному класі, з метою її подальшої ефективної соціальної адаптації та особистісного розвитку.
        Перспективним плануванням роботи в поточному році та в І-й половині наступного 2016-2017 навчального року було означено проблемні моменти та шляхи їх вирішення.
        По закінченню круглого столу учасники були ознайомлені з матеріалами  участі соціального педагога Обухової Н.О. у всеукраїнському науково-практичному семінарі «Шляхи запровадження інклюзивного навчання у загальноосвітньому просторі», який відбувся 24-25 лютого в м.Біла Церква Київської області.

«Школа вчить дитину жити, пізнавати світ,
працювати й успішно інтегруватися в суспільство»

Обухова Н.О.

Комментариев нет:

Отправить комментарий