среда, 3 мая 2017 г.

Спеціалісти школи-інтернату «Джерело» - учасники семінару Інни Сергієнко з теми «Аутизм: діагноз, сенсорна інтеграція, навчання»

«Их нельзя изменить, но они пришли в этот мир,
 чтобы изменить нас»
І. Сергієнко, консул «Аутизм Європа»

Поняття «діти з особливими освітніми потребами» широко охоплює всіх учнів, чиї освітні проблеми виходять за межі загальноприйнятої норми. Даний термін робить наголос на необхідності додаткової підтримки в навчанні дітей, які мають певні особливості.
Спостерігаючи за розвитком таких груп дітей у побуті, соціумі, освітньому просторі, не можна не погодитися з думкою Лева Виготського: «Дитина, розвиток  якої ускладнений дефектом, не просто менш розвинена, ніж її однолітки, а розвинена інакше». Щодо цього факту, реальність полягає в тому, що при спілкуванні з дітьми з психофізичними особливостями частина людей відчуває незручність, дискомфорт, а часом і страх. Основна причина такого ставлення полягає у незнанні того, що таке порушення розвитку, як з ним жити, навчатися, виховуватися, яким чином пристосуватися до соціуму. Всі ці питання є надто актуальними для людей з аутизмом взагалі, а зокрема для дітей-аутистів.
Відносно даної проблематики, 27 квітня в Запорізькому  національному університеті пройшов семінар  Консула "Аутизм Європа" Інни Сергієнко  на тему "Аутизм: діагноз, сенсорна діагностика, навчання".   Організація «Аутизм Європа» – є ведучою європейською асоціацією, котра займається проблемами людей с аутизмом.  Активними слухачами семінару  стали корекційні педагоги, соціальні педагоги, психологи, викладачі вузів,  вчителі запорізьких шкіл, студенти, батьки дітей з діагнозом «аутизм».   Спеціалісти   школи-інтернату «Джерело» (психологічна служба, логопед) також мали змогу торкнутися реалій  забезпечення освітніми послугами дітей з діагнозом «аутизм».
Програма семінару була  спрямована на підготовку спеціалістів в галузі супроводу дітей-аутистів. Під час заходу йшла мова про світовий досвід у діагностиці, корекції розладу спектру аутизму, про стан проблематики аутизму в Запорізькій області.  Даний семінар є важливою низкою у формуванні професійного світогляду спеціалістів, які займаються темою аутизму. Професійний обмін досвідом із ведучими фахівцями сприяє інтеграції наукових знань у  життєвий процес навчання, виховання та соціалізації дітей з аутизмом.

Психологічна служба

 школи-інтернату «Джерело»


Комментариев нет:

Отправить комментарий