понедельник, 25 апреля 2016 г.

Семінар консула «Аутизм-Європа» Інни Сергієнко «Проблеми та досягнення в сфері аутизму в Україні та інших странах світу».


  21.04.2016 на базі Запорізького національного університету відбувся семінар-практикум «Проблеми та досягнення в сфері аутизму в Україні та інших странах світу». Лектор даного семінару : Консул Європейскої асоціації «Аутизм-Європа», засновник міжнародної суспільної організації «Фонд допомоги дітям з синдромом аутизму «Дитина з майбутнім», мама дитини с аутизмом - Інна Сергіенко. Ведуча семінару, маюча особливу дитину, досконало володіє специфікою даного питання і поділилася практичними рекомендаціями з  фахівцями психолого-педагогічної взаємодії щодо супроводу дітей з синдромом аутизму.

 В семінарі прийняли участь фахівці КЗ ЗСЗШІ «Джерело» ЗОР Обухова Н.О., Коршунова Н.І., Драєвська С.А . Разом з нами в семінарі приймали участь наші колеги : практичні психологи, логопеди, дефектологи, фахівці районних психолого-медико-педагогічних консультацій, соціальні педагоги, соціальні робітники, заступники директорів навчальних закладів, а також батьки дітей з синдромом аутизму.
          Програма семінару
містила в собі такі питання:
1. Аутизм в
світі: прикладні практики та кейси для України.
2.
Особливості сприйняття світу дитини з аутизмом.
3. Асистент
дитини та його роль в учбовому процесі.

Протягом семінару ми ставили важливі на сьогодення питання щодо таких діток та роботи з ними, особливості коррекційної та розвиваючої роботи,  етапи соціалізації.
          
Вдячність ведучій за зрозумілий, систематизований, корисний матеріал.
Спасибі організаторам та ініціаторам
даного заходу за можливість розватися та спілкуватися з фахівцями та однодумцями!
З повагою, Обухова Н.О.

Комментариев нет:

Отправить комментарий