понедельник, 27 февраля 2017 г.

Науково-педагогічне віче

Якщо Ви володієте знанням,
 дайте іншим запалити
 від нього свої світильники.
Т. Фулпер
Впровадження інклюзивної освіти, як нової форми навчання учнів з особливими освітніми потребами, вимагає від усієї педагогічної спільноти набуття нових знань  та реалізації їх у практичну діяльність.
Потужною інформаційно-методичною підтримкою для усіх фахівців, які включилися в процес інклюзивного навчання в Запорізькій області, - є КЗ «ЗОІППО» кафедра реабілітаційної педагогіки та здорового способу життя. Під керівництвом ведучих фахівців даної кафедри Лупіновіч С.М. та Волошиної Т.А. в Запорізькій області проводяться семінари, тренінги, навчальні курси, лекції щодо грамотного та професійного впровадження всіх методик та нововведень інклюзивної освіти.
І ось вже черговий раз, 08 лютого під орудою старшого викладача кафедри реабілітаційної педагогіки та здорового способу життя Волошиної Т.А.  зібрались на обласний семінар з проблеми «Створення індивідуальної програми розвитку для дітей з особливими потребами»  фахівці та всі небайдужі до справ у навчанні та вихованні дітей з особливими освітніми потребами.
Учасники семінару отримали теоретичну інформацію та практичні поради  щодо створення та запровадження у навчально-виховний процес загальноосвітнього навчального закладу індивідуальної програми розвитку (ІПР) для дітей з особливими потребами.
Активними учасниками семінару були і  працівники педагогічного колективу Запорізької школи-інтернату «Джерело»: асистент вчителя Аушев С.П. та соціальний педагог  Обухова Н.О. , які розширили своє коло знань з питань педагогічного та соціально-психологічного супроводу учнів з особливостями психофізичного розвитку та акцентували  на  ґрунтовній роботі  шкільної «команди підтримки» задля психологічної та соціальної адаптації дитини з особливими потребами.
Плідна співпраця усіх підструктур освітнього процесу щодо навчання і виховання дітей з порушеннями розвитку дає можливість більш ефективно та якісно впроваджувати нові освітні системи навчання, напрямки та технології.
Учітеся, брати мої, думайте, читайте.
Т. Шевченко


соціальний педагог 
школи-інтернату "Джерело"

 Обухова Н.О.



Комментариев нет:

Отправить комментарий